Sådan rengøres dit støbejern forsigtigt og effektivt

Støbejern anses for at være et yderst robust materiale, der garanterer årtiers holdbarhed. Imidlertid begynder en støbejernspande eller stegepande nogle gange at ruste, og den smidede overflades anti-stick-effekt kan gå tabt. Dette sker ikke med forsigtig rengøring - dette vil koste dig det lange levetid for dit støbejern grundigt!

Interessante fakta om køkkenredskaber lavet af støbejern

Støbejern er rent, støbt i form af jern, som også kan ruste. Men hvis overfladen ikke engang kommer i kontakt med vand og luft, forhindres korrosion.

Derfor er det vigtigt at have et permanent beskyttende lag på jernet, der beskytter materialet udefra. Denne overfladefilm virker også som en slags anti-stick coating, så det ikke brænder mad i en velholdt støbejernspande.

Ovennævnte beskyttende lag på wok, stegepande og pande består hovedsagelig af spiselig olie, men indeholder også salt og andre rester fra stegning og madlavning. I bedste fald gør det sig synligt synligt som en ensartet, sort patina.

Hovedregel: Skader ikke patina ved rengøring!

Fordi patina, der dannes under den indledende indbrænding og vil blive videreudviklet over tid, er for det meste fedt, bør den ikke komme i kontakt med fedtfjernere.

Opvaskemiddel og opvaskemaskine er selvfølgelig tabu, ellers udfordrer du rusten direkte. En mild rensning af støbejern er som følger: wenn Hvis det er muligt, skal du tørre den indvendige overflade tørt. Eventuell Skyl også panden, wok eller stegepanden med varmt vand.

  • Fjern stædig snavs ved at tørre med olie og salt.
  • Kort opsugning i varmt vand er tilladt, men begrænser denne proces meget i tide. Gründ Tør helt af hele overfladen.
  • Efter rengøring skal du smøre din støbejern forsigtigt, enten med madolie eller i gammel stil med en baconskind.
  • Tips og tricks Hvis dit støbejern begynder at ruste, skal du ikke være bange for at skrubbe korrosionsprodukterne med ståluld. Du skal dog genforbrænde i panden eller wok for at danne et nyt beskyttelseslag.
Del med venner

Forlad din kommentar