Cum este izolat podul

În funcție de tipul de utilizare, există două metode de izolare a unui pod. În cazul în care mansarda nu trebuie să fie utilizată ca spațiu de depozitare sau ca spațiu de locuit transformat, se oferă izolația de pe suprafața podelei, care reprezintă și tavanul de la ultimul etaj. Dacă, pe de altă parte, podeaua trebuie să fie uscată și încălzită, materialele de izolare trebuie utilizate direct pe acoperiș. Pentru ambele sarcini există o mare selecție de produse de izolare.

Izolația pe suprafața podelei

Placile izolatoare speciale Rigips sunt adecvate pentru izolarea suprafeței podelei. Plăcile fibroase din gips sunt neinflamabile și se pot ocupa bine de schimbările de temperatură și umiditate. Datorită greutății lor scăzute, acestea sunt ușor de așezat și pot fi ușor tăiate la dimensiuni, de exemplu pentru un trapă de acces. Alternativ, panourile spumoase rigide din polistiren au aceleași caracteristici. În cazul în care izolația trebuie să fie rezistentă la suprafața de rulare, comerțul oferă plăci de izolație în care sunt combinate materialele de polistiren și plăci aglomerate. În cazul în care accesibilitatea este irelevantă, poate fi luată în considerare izolarea de rulare, care este de asemenea potrivită pentru izolarea directă a acoperișului. Vata de sticlă populară este înlocuită din ce în ce mai mult cu vată minerală, care cauzează mâncărime mai puțin la contactul cu pielea. De câțiva ani, izolarea ecologică, cum ar fi cânepă sau covoare din piatră și materiale minerale, cum ar fi argila, inul sau pământul, au devenit de asemenea din ce în ce mai importante.

bariera de vapori previne formarea condensului, deoarece temperatura care se afla sub etajul mansarda, de obicei, de la cea care predomină deasupra izolației, devia, trebuie evitată formarea condensului cu o barieră de vapori așa-numita. În mod frecvent se utilizează filme speciale, care constau din hârtii speciale impregnate sau bituminoase. Folie din plastic sau din aluminiu pot îndeplini funcția de barieră de vapori, precum și plăci special construite din gips-carton sau Span, care sunt de asemenea oferite în comerț. Important este permisul de construcție acordat.

izolație între căpriori direct pe derulate de acoperiș izolație

pânze din sticlă sau din lână de rocă, cânepă sau de in pot fi încărcate pur și simplu prin atașarea unui film PE între căpriori acoperiș și panoul plafonului inferior de perete. Hotărârile pentru izolarea eficientă sunt punctele slabe ale mansardei, cum ar fi colțurile, îmbinările, fisurile, ferestrele și streașinile. Industria oferă adezivi și benzi, benzi de izolare și manșoane de cauciuc pentru a preveni piroliza excesivă.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul