Unutarnje zidove glatke

adaptaciju unutarnji zidovi moraju biti glatke, u pravilu, tako da kasnije premazi osiguravaju homogenu cjelinu. Za to je zid ljuske ili pripremljeni s bazom žbuke unutarnjeg zida treba izgladiti. Izgladiti unutarnju stijenku, postoji nekoliko tehnika koje su vrlo slične, ali sve više i ovise o korištenoj za punjenje materijala.

različite površinske strukture na unutarnjim zidovima

Glatke unutarnje stijenke su očiti. Samo u iznimnim slučajevima, kao što je u rustikalnom dizajna, čak i grube žbuke koristi. Čak i sa „glatkim” zidovima postoje značajne razlike. To su ujedno i spackling i zaglađivanje suhozidom opet:

  • P1: pogodno za pločice ili žbukanje
  • Q2: pogodno za finu žbuku ili woodchip
  • Q3: glatke površine, kao što se može naći na gotovo sve unutarnje zidove
  • Q4: staklaste područja bez hlada, koji mogu biti visoki sjaj

Ovisno o vašim potrebama, sada možete odabrati odgovarajuće materijale. Postoje žbuke za unutarnje zidove i punila koja se koriste. Međutim, morate već zadovoljiti drugu prethodnog rješenja, bez obzira na kvalitetu zidne glatkoće, ovisno o okolnostima.

Razne veziva poput žbuke ili cementa

Pa sve žbuke i punila ne može se koristiti u svim područjima podjednako. Gipsane žbuke na pH uravnotežen i reguliraju razinu vlage, zbog čega su vrijednosti sukladno tome. No, kao i gips može apsorbirati puno vode, odgovarajuće žbuke i punila na bazi gipsa, imaju tendenciju da ne mogu koristiti u vlažnim prostorijama kao što su kupaonice. Ovdje žbuke i punila treba koristiti na bazi cementa poželjna.

Glatke ožbukane različite žbuke i punila

bi vrlo glatke površine za čišćenje i masa za izravnavanje za dobivanje na bazi cementa, dodatak mora biti jako fino zrnate. Ako je udio cementa, ali previsoko, to može dovesti do pucanja. Vrlo glatke (sjajne) unutarnje stijenke najbolje postiže žbuke na bazi gipsa, punjenje spojeve. Čišćenje nagrade moraju biti odgovarajuće sitnozrnatog. tzv spackled unutarnji zid može se brusiti u luci dok se željena glatkoća je dano.

priprema unutarnje stijenke glatke četkanja

sada napravili ti blizak izbor za zaglađivanje unutarnji zid mora biti pripremljen. Prvo provjerite da li pasti stari premazi. Te male trgove zabio tepih nožem ili lagano odvodom s malom čekić zid površine.

Osim toga, napravljena je razlika između visoko upijajuće i malo veze koje ne upijaju zidovi. Visoko upijajuće i kreda unutarnji zidovi imaju nisku bazu, malo su spremni neupijajućih zidova s ​​premazom. zid možda bi trebao biti ravnomjerno navlažiti i sa četkom.

Savjeti i trikovi Naravno, tu su i drugi pripremni radovi. Uključujući vijke i čavle u zidu moraju biti uklonjeni. Štete i rupe u unutarnjem zidu može biti riješen s korištenih sredstava za čišćenje, punila ili popravak žbuke.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar