Små avløpsrensningsanlegg ved hjelp av fastsengeprosessen

I fastsatsprosessen settes behandling av avløpsvann av bakterier på overflaten av en såkalt fast seng.

Ulike faste senger

Faste senger kan ha forskjellige former. De kan utformes enten som et gitter, eller som en fast sengs kropp, som holdes i avløpsvannet i suspensjon. Bakterien Bakterier settes på liggende kropper etter bare kort tid. De danner en tett biofilm. Denne biofilmen kalles også vekst i fastlandsplanter. Veksten øker i løpet av tiden til tetthet.

Permanent installerte faste senger (grids) kan bære mer vekst og er derfor mer effektive i rengjøringsytelsen.

Som med planter med aktivert slamprosess, tar mikroorganismer opp forurensningene i vannet og konverterer dem til vann, karbondioksid og salter.

Dette er prinsippet om biologisk avløpsvannbehandling, som det også brukes i SBR. En spesiell sedimenteringstank er ikke nødvendig.

Oksygeninngang

For å aktivere rengjøring av bakteriene, må oksygen føres inn under den faste sengen i den faste sengen. Dette skjer enten gjennom dyserør eller gjennom såkalte membranluftapparater.

Injeksjonen av oksygen skaper også en strømning. Denne konstante strømningen sikrer en jevn veksttetthet og en konstant blanding av vannet.

Uavhengig bakteriell regulering

Veksten regulerer uavhengig. På grunn av den høye tilførselen av næringsstoffer til mikroorganismer i avløpsvannet, blir de for høyt, men veksten har imidlertid de øvre lagene.

Til en viss grad stabiliseres biofilmen av de inneholdte filamentøse bakteriene, noe som kan føre til problemer og tøff slam i andre planter. Med fastesystemer eksisterer denne risikoen ikke.

Tips og triks Avgjørelsen for en systemtype avhenger blant annet av nødvendig rengjøringsytelse. Med hensyn til spesifikke rengjøringsparametere har alle plantetyper konsekvent forskjellig ytelse.

Del med venner

Legg igjen din kommentar