Lite planering rådgivare till Dormer

takkupor skapa mer ljus och livsrum under taket, och även ett blickfång för varje hus är. Men när byggprojekt de är mycket dyra och dessutom föremål för godkännande. Allt du borde veta om dormers, du kan läsa här.

Bakgrundsinformation

Dormers finns i många olika former - från dormare till dormare med integrerad tak balkong. Takkupor kan vara själv planeras och genomföras heller, men vissa tillverkare erbjuder även prefabricerade vindskupor, som lyfts med kran på taket och fasta på taket rivning.

Byggnaden av en dammare kräver officiellt godkännande, i nästan alla fall måste en statisk beräkning lämnas in. Detta kräver också planering av arkitekten.

DIY kontra prefabricerade vindskupor

Planerings frihet i sig begränsad prefabricerade vindskupor - det är de takkupor, särskilt i mindre prefabricerade vindskupor, oftast lite billigare än DIY. Med en förutbestämd budget kan arkitekten emellertid också utforma en mycket individuell och exakt anpassad lösning inom ramen för de finansiella möjligheterna.

Eftersom kostnaden för dammfönster vanligtvis underskattas, är den korta översikten nedan en översikt över de kostnader som uppstår, även med en mycket enkel plåtbearbetningsmaskin. Kostnaden för självkonstruktion är i allmänhet fast takten i praktiken inte specificerad, liksom takets form och lutning samt dammarform och designprissättning. Fasta priser skulle inte ge mening här.

Aktuella erbjudanden (sedan 2013)

liten förtillverkade vindskupor / takfönster
Aufkeilgaube, 1,30 x 1,14 mdiedachbaumeister.de2,695 euro plus transport 600 och 900 euro och installationskostnader 2.500 3400 euro och interiör
Aufkeilgaube 1. . 52 x 4,19 mdiedachbaumeister.de5,999 euro plus transport 600-900 euro och installationskostnader 2.500 3.400 euro och inredning

Vad letar efter när man köper? / Rekommendationer

När det gäller prefabricerade sovsalar, bör du definitivt se till att stilen och den planerade monteringshöjden faktiskt passar in i huset. Naturligtvis gäller det inte för individuell planering.

Underskatta inte kostnaderna och tidslängden redan för att få myndighetsgodkännande, men även för planering måste i alla fall citeras tillräckligt med tid - och även kostnadsnivån för en vindskupa, bör du inte underskatta. Inklusive alla kostnader för att bygga applikation, arkitekter och utförande, kan du enkelt komma till 20 000 euro eller mer. Överst finns det ingen gräns.
Dela med vänner

Lämna din kommentar