Skylights er konstant misting up - hvordan kan det være?

Hvis kondensering altid dannes på ovenlys, er det ikke kun irriterende. På lang sigt kan det også forårsage alvorlig skade på bygningsmaterialet og vinduet og bidrager ofte også til dannelsen af ​​mug. Hvad er misting af ovenlys og hvad du gør imod det, kan du læse her.

Forklaring af kondensdannelse

Vinduesisolering

Tagvinduer har generelt lidt dårligere U-værdier end lodrette vinduer. Mens vertikale vinduer kan have U-værdier på op til 0,6 W / (m²K) og endnu mindre, er der kun få ovenlysvinduer med lave U-værdier. Generelt er tagvinduet et meget koldere område end en velisoleret vægoverflade (U-værdi væg normalt 0,20 W / (m²K) eller endnu mindre). Hvert ovenlys skaber automatisk et koldt sted i rummet.

Afhjælpning

Ved at udskifte vinduerne med bedre isolerede ovenlys, kan du håndtere problemet. Hvis U-værdiforskellen til væggen er lav nok, forekommer kondensdannelsen ikke.

Tagvinduesopvarmning

Et billigere alternativ kan være installation af et tagvindue. Dette opvarmer glasset ved kanten og forhindrer kondensering.

Tips og tricks Sørg for, at dine ovenlys lækker. Lækte punkter er en meget effektiv termisk bro og forårsager en høj grad af kondensering, samtidig et stort tab af varme i rummet.
Del med venner

Forlad din kommentar