Takfönster med tak balkong - en lyxig lösning

Om du vill uppgradera ditt takfönster kan du också överväga att installera ett litet takloggia. Vilka redan färdiga lösningar finns där för vad de kostar och vad du bör uppmärksamma kan du läsa här.

Byggnad av takloggia

Takloggia

Konstruktion av takbalkong

Om flera takljus till tak är installerade bredvid varandra kan en fast takbalk också installeras framför fönstren. Den kan matas in genom fönster från golv till tak, eventuellt endast genom ett enda fönster.

Exempel på tillverkare

Tillverkaren VELUX erbjuder färdiga takloggier och tak balkonger. De kan installeras lika enkelt som ett takfönster, men är förståeligt dyrare.

En enkel fönsterövergripande takloggia kostar från VELUX från ca 3 000 EUR, tak balkonger är beroende av bredden ännu dyrare och består av kombinerade enkla element. Dach Taket loggia marknadsförs även under namnet VELUX Convertible. Det är antingen 94 cm eller 114 cm vid Velux. På lämplig takhöjd under installationen måste uppmärksammas.

Säkerhetsaspekter

Andra flygväg

Tak balkonger och takuttag kan vara en viktig andra flyktväg. Om trappan är brinnande eller rökig kan du fortfarande fly till takutgången och räddas därifrån. Detta innebär också en betydande säkerhetsfördel.

Föräldrakontroll

Speciellt med mindre barn bör du vara uppmärksam på en tillräcklig föräldrakontroll. Golv till tak takfönster och utgångarna kan också drivas av barn, som sedan kan klättra runt obevakad på balkongen eller loggia. Det finns en stor risk för fallande. Auf Det bör under alla omständigheter säkerställas att barnsäkerheten är tillräcklig. Det finns olika möjligheter som gör det omöjligt för barnet att använda fönsterhandtaget. För att säkra takfönster kan alla konventionella fönsterskydd för barn användas.

Användning av utrymmet

En tak balkong är ett utmärkt sätt att göra förnuftig användning av oanvända rum på taket. Eftersom tak balkonger ligger i de redan oanvända nedre områdena av det sluttande taket, saknas någon bostadsyta genom tak balkongen. Dach Taket loggia är bara en extra användning för vanliga takfönster och skapar också en balkong med utsikt och frisk luft för rum under taket. Beroende på den valda fönsterbredden kan du stå bekvämt vid utgången eller ens sitta.

En extra fördel är det höga dagsljusutbytet i loft genom golv till tak fönster. Takfönster, till skillnad från vanliga vertikala fönster med samma storlek, tillåter nästan tre gånger så mycket ljusutgång. Denna fördel kan skapa en trevlig och ljus atmosfär i vindar och takvåningar. En frisk luft balkong är tillgänglig på samma gång.

Dela med vänner

Lämna din kommentar