Skylight: Hvad bringer varmeskærme med?

ovenlys har to grundlæggende ulemper: de udfører i sommeren til en massiv opvarmning af værelser under taget, og det går en masse termisk varmetab om vinteren. Jo større tagvinduerne er, desto mere massive er de to effekter. Hvordan varmebeskyttelsesfolier og koldbeskyttelsesfolier kan hjælpe, læs her.

varmeisolering til ovenlysvinduet

For indvendige persienner er desuden den ulempe, at selv om solen holdes, men vinduet opvarmer selv. Det opvarmede vinduesglas afgiver derefter varmen til trods for mørkningen af ​​interiøret. Således er den ønskede virkning vanskelig at opnå.

Løsning: Skifterbart og dæmpbart glas

Denne løsning er optimal, men også meget dyr. Da teknologien stadig er relativt ny, og der kun er få udbydere, er det også dyrt. Priserne på omskifteligt glas er for tiden stadig ca. 700 EUR pr. M² glasoverflade.

Med lavere omkostninger ved en yderligere spredning af teknologi i fremtiden, er det den ideelle løsning. Om vinteren, eller på grund af lave udetemperaturer, den Verdimmung glasset kan løftes til at varme op med magt af solen tagrum. Om sommeren skifter glasset gradvis ind i den korrekte dimmingfarve for at afspejle op til 90% af den indkommende solvarme.

Løsning Solbeskyttelsesglas

Solbeskyttelsesbriller er specielt overtrukne glas, der absorberer eller afspejler solens strålingsvarme. Til dette er de ydre glaslag overtrukket med et mikroskopisk tyndt metallag. Deres ulempe har sunlenses så om vinteren, hvor solens varme ville igen virkelig giver mening at opvarme rummene. Også omkostningerne ved solens kontrolbriller er et argument mod en sådan løsning.

HeatProtectionFilms den bedste løsning

For at beskytte mod solens varme, den enkleste og billigste løsning er en solbeskyttelsesfaktor film. Det kan holde op til 85% af solens varme.

Derudover er der kombinationsfolier, som også forhindrer varmetab gennem vinduet. Sådanne dias kan reducere U-værdien af ​​vinduer med 25-30%.

Omkostninger og egenskaber

Varmebeskyttelsesfolier skal kun skæres i størrelse og limes på. Afhængig af vejrforholdene varer de mellem 7 og 10 år, før de skal fornys. Ved kvadratmeter priser på omkring 50 EUR, det er den bedste løsning for en omfattende solbeskyttelse uden fuldstændig mørklægning, du også kan installere ovenlys problemer selv.

Del med venner

Forlad din kommentar