Parkett typer och priser i korthet

remodeling Förutom stengolvet finns trägolv i historien om mänsklig bebyggelse, de mest använda golvbeläggningar. Från den ursprungliga enkla plank golv, bar, mosaik, lamell, panel och upprätt lamellär parkett utvecklas. Moderna produkter är också flerskiktiga och försedda med ett finért slitskikt.

flerskikt eller fast

Ett stort antal parkettprodukter består av två eller tre lager, varigenom endast det övre slitskiktet består av den valda typen av trä. De underliggande lagren är vanligtvis gjorda av pressade spånskivor eller billiga nålspannor. Slitlagren börjar vid tjocklekar på två millimeter.

Massivt trä parkett är konsekvent av en typ av trä och var fram till 1930-talet den enda produktformen av parkett. Förutom den fortfarande liknar de ursprungliga trä brädorna, var fartyget golv parkett tillverkad helt i massivt trä, till exempel, den högkvalitativa panel parkett i slott eller slott.

Lägga bandage

Fartygets botten med sina träpaneler hör till gruppen av parallella bandager. Hans ojämnt förskjutna chocker ge honom namnet Random struktur, medan stötar regelbundet placerade halvvägs i den engelska Association, till Oxford unionen kompenseras med en tredjedel.

Korg eller parkett består av träpinnar eller lameller placerade i kvadratisk, rektangulär eller parallell relation med varandra. Sillbenet parkett är också tillverkat av träpinnar med barändar ordnade på 45 grader. Panelparketten, "parquetsdronningen", består av geometriska mönster som kan nå upp till representativa representationer som stjärnor eller vindrosor.

Aktuella erbjudanden

Solid parkett
parkett ek i industriell sorteringfertigparkett.org13 euro / kvm
3x fiskbens Afrormosiafertigparkett.org35,38 euro / kvm
Flerskikts parkett ek
parkett-store24.deAlhambra 29, EUR 90 / kvm
ek strip golvparkett-store24.de15,99 EUR / kvm

Living avgörande

Om du vill välja en parkett kommer rätt val beror mycket på dina omständigheter. Är golven din egendom eller är det en hyresfastighet? Vad är den förväntade belastningen och hur länge ska parketten vara kvar? Behövs en upparbetning?

Tips & Tricks Sedan 2003 har det blivit europeiska produktstandarder för parkett som har ersatt alla tyska industristandarder. För massivt trä såväl som för flerskiktiga produkter finns dessa standarder, som du kan läsa på webbplatsen för tyska parkettindustrins hemsida under parquet.com.
Dela med vänner

Lämna din kommentar