En gassflaske har en nesten ubegrenset holdbarhet

Leve livet til en gassflaske er testet i Tyskland i en ti-års syklus. Generelt er en gammel gassylinder fortsatt brukbar når denne perioden er utløpt. I bytte system i hvert fall bør tas på frankert eller begitt seg datoen for siste teknisk inspeksjon.

Bli aktiv i tvilstilfelle

Den tekniske strukturen til en gassylinder er enkel. Så lenge monteringen er stram og ubeskadiget, kan en tiår gammel gasscylinder brukes. Men hvis for eksempel en kraftig rustet kopi er "funnet", bør sikkerhet alltid være topp prioritet. I tvilstilfeller anbefales en sjekk eller bytte på bensinstasjonen eller i maskinvarebutikken.

En gassylinder er utløpt dersom TÜV-testdatoen er for over ti år siden. TÜV vurderer denne perioden til å være et tilstrekkelig og tilstrekkelig testintervall. Selv etter denne perioden kan en gassflaske returneres. Forhandlere og produsenter må enten ha gassylinderen "fornyet" eller bortskaffes av TÜV.

søke uttalelse fra transport

Når en gammel "utgått" gassflaske inneholder restgassen og på tilbehøret er fullt funksjonell, bør den tømmes før transport. Det er ikke obligatorisk å transportere bare tømte gassflasker, men risikoen for skade er naturlig lavere.

Hvis en gassflaske igjen en tvilsom inntrykk, og detaljert fotografering og etterfølgende henvendelser på en bensinstasjon eller en gass forhandler kan hjelpe i vurderingen. En enda mer spesifikk oppfatning kan oppnås hvis flaskemonteringen er filmet med lyd under drift. Forstyrrende bakgrunnsstøy bør forebygges.

flasketyper og levetid

De holdbarhet eller inspeksjonsintervaller på enkelte gass flasketyper forskjellig:

  • camping og industrielle gasser er testet i ti år
  • puste luft for helsesektoren er
  • testet for fem år tanker må kontrolleres hver to og et halvt år

Både kjøp - så vel som for leieflasker, bør neste testtid passe til det estimerte forbruket. Hvis en gassylinder brukes i flere år, bør neste testdato være tilsvarende langt i fremtiden.

tips & triks Kjøpe eller leie bare gassflasker, som er omtrent to år på den tiltenkte levetid. Hvis en forhandler nekter, se etter en annen leverandør.
Del med venner

Legg igjen din kommentar