En åndbar væg maling til et sundt indeklima

Forbedring Problemet er kendt: Pack én ydervægge for tæt på en, for eksempel, polystyren eller uigennemsigtig farvelag, er udvekslingen fugt hæmmede til ydersiden. I værste fald vil husejeren ikke ønsker at komme til luften, akkumuleres vandet blomstrede i vægge og mug. Åndbar væg maling er et vigtigt skridt i den rigtige retning!

Den Sd værdi giver oplysninger om udbredelsen åbenhed

Standarden DIN EN 1062-1 indeholder oplysninger om udbredelsen åbenhed af farve og dermed indikerer, om den færdige belægning er virkelig åndbar. Vær opmærksom på den såkaldte Sd-værdi, som angiver "diffusionsækvivalent luftlagtykkelse".

En åndbar vægmaling indikeres ved en lav sd-værdi, en forseglende belægning har en høj Sd værdi. Den omtrentlige tidsplan, henvises til følgende tabel:

sd-værdivanddamppermeabilitetfarve klasse
≥ 1,4 m> 150 g / (m x d)lav permeabilitet = V3
≥ 0,14 + <1,4 m≤ 150 og> 15 g / (m x d)gennemsnitlige transmittans = V2
<0,14 m> 150 g / (m x d)høj permeabilitet = V1

Disse farver vise sig at være meget åndbare

erfaringen viser, der omfatter naturlige farver til mest åndbar maling, herunder for eksempel kalkmaling, silikatmaling og lermaling. Deres Sd-værdier er mellem ca. 0,02 og 0,05, et sundt indeklima kan hilse på!

emulsionsmalinger som almindelig tilbydes i enhver isenkræmmer vægmaling vente med en SD-værdi på 0,5 og er derfor anbragt i det centrale område. Selvom de ikke fungerer som en segl, kan de ikke beskrives som 100% permeable.

Moderne latexmalinger, der indeholder ikke mere gummi indhold tilhører emulsionsmalinger og falder godt til en række lignende. Snarere hendes Sd værdi er en anelse højere, afhængig af materialet og ingredienser kan være, næsten til en V3 farve selv.

Tips & tricks Lav i alle henseender diffusiviteten af ​​dine vægge, knalde, for eksempel, ingen maling på og montere nogen indvendig isolering. Når du køber væg farver synspunkter bør altid gå til Sd værdi: Det føles godt for dit helbred!
Del med venner

Forlad din kommentar