Legg 2 madrasser på hverandre: er det mulig?

Har du kjøpt en ny madrass og tenker på å bare sette den på den gamle? Eller sover du på gulvet og vil sove litt høyere? Uansett hvorfor du vil sette 2 madrasser oppå hverandre, det er ikke en god ide. Hvorfor og hva du bør huske på når du gjør det selv, er forklart nedenfor.

Det største problemet: Ventilasjonen

Om natten svetter vi mye. 500 ml til en liter svette siver inn i madrassen. Dette er ikke bare et godt avlsmiljø for mider, mugg liker det også varmt og fuktig. Derfor er det alltid viktig å sikre tilstrekkelig ventilasjon i en madrass. En lamellramme er ideell fordi den etterlater luften underfra til madrassen. To madrasser lagt over hverandre, blir luftsirkulasjonen avbrytes, og dermed i stor grad favoriserer dannelsen av mugg.

Andre problemer

Men begrenset ventilasjon er ikke det eneste problemet:

  • seng rammer kan ikke justeres på enkelte punkter.
  • Madrasser kan glide.
  • sonene i madrassen er tapt
  • graden av hardhet blir ugyldig

Disse problemene kan ikke løses. Likevel betyr det ikke nødvendigvis at du sover dårlig på to madrasser. Prøv det! Kanskje den myke sovende følelsen er akkurat for deg!

å beskytte madrassen over hverandre mot fuktighet

Hvis du bestemmer deg likevel det eller er enda tvunget til å sette to madrasser oppå hverandre, kan du hindre muggvekst som følger:

  • Beat hver dag etter å komme tilbake deksler og la fuktigheten unnslippe natten. En halv time skal være nok.
  • frakobling når du vasker madrassen hver gang lin og sette begge eller i det minste den øvre vertikalt på en ovn eller i solen, la det tørke skikkelig.
  • Lag et madrassdeksel eller (enda bedre!) En madrass topper som absorberer det meste av fuktigheten. Ytterligere fordeler med madrassbeskytteren finnes her.

madrasser

med en overmadrass for å beskytte madrassen ikke bare mot fuktighet, kan du også gi en hardere sovende erfaring ved å velge en høyere grad av hardhet. Så du kompenserte nesten ulempene med 2 madrasser ovenpå hverandre. Ikke desto mindre, ventilér madrassene dine regelmessig.

Tips og triks mot slipping, kan du plassere en sklisikker matte mellom to madrasser eller de binder opp med bånd.
Del med venner

Legg igjen din kommentar