Energia

Izolația naturală a coșului de fum

Un coș de zidărie constă din pietre de manta cu o conductă de evacuare internă. Între timp, materialul izolator este adesea folosit în coșuri moderne. Acest tip de izolație este deja mai eficientă decât o izolație exterioară.

posibilă protecție împotriva ancrasării

ancrasării apare de fiecare dată când gazele de eșapament se răcească prea repede pe drumul pe coș și vaporii de apă și unii acizi, incluzând condensează acidul sulfuric.

Condensul poate să se scurgă în cochilia exterioară a coșului de fum, să conducă la umflarea cimentului și astfel să explodeze coșul de fum. Umiderea continuă cu condensul deteriorează, de asemenea, coșul de fum și poate cauza înghețul înghețului. În plus, în zonele afectate produce adesea un miros pervasiv, sulfuric.

Măsurile de izolare pe coșul de fum ar trebui să împiedice răcirea prea rapidă a gazelor de eșapament din zona acoperisului neîncălzită și, prin urmare, condensarea. Acest lucru poate fi eficient - dar nu trebuie să fie.

motive care vorbesc împotriva ancrasării izolației

poate fi prevenită prin creșterea temperaturii gazelor de evacuare sau fix

  • Instalarea simplă a unei clapete de ventilație pentru un coș de fum superior servește în același scop
  • Prin măsurile de izolare din șemineu să se usuce, nu numai foarte lent la care Condensul continuă să funcționeze. Mirosul va rămâne așa. Prin urmare, alte soluții sunt adesea mai avantajoase.
  • Materiale de izolare care sunt potrivite pentru coșul de fum

Mai presus de toate, este important să se utilizeze materiale izolante care nu sunt inflamabile. Aceasta este cel mai bine folosit vată minerală sau vată minerală. Plăcile din polistiren nu trebuie utilizate (!). Trebuie să aveți o distanță minimă de 5 cm față de coș.

Tips & TricksVor barajelor sau care acoperă un coș de fum cu organismele versotteten trebuie tăiat complet, în orice caz, tencuiala și articulațiile sunt răzuite. Pereții foarte umedi ar trebui să poată să se usuce mai întâi.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul